Nieuwsoverzicht

Nieuwsbericht geplaatst op dinsdag 29 november 2016.


Op zoek naar een financiering voor het aankopen, herfinancieren en/of ontwikkelen van vastgoed? Er zijn weer nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.

 

Studentenhuis financiering voortaan tot 70% van de waarde:

Voorheen kreeg u bij een aankoop of herfinanciering van een studentenpand (kamerverhuur) maximaal 60% gefinancierd. Die richtlijn is per heden losgelaten. De normen zijn gelijk getrokken aan die van een financiering van een beleggingspand met zelfstandige woonruimte. Voorwaarde is wel dat er een hogeschool is in de plaats waar het object ligt.

 

Betere financieringsmogelijkheden buiten de Randstad:

Voorheen lagen er buiten de Randstad alleen financieringsmogelijkheden in grote- en middelgrote steden. Vanaf nu zijn die mogelijkheden verruimd.

 

Wanneer u een pand op het oog heeft in een kleinere gemeente buiten de Randstad wordt per geval beoordeeld of de business case goed is. Als de te verwachten waardeontwikkeling, de verhuurmogelijkheden en het te behalen rendement voldoende zijn, is een financiering vanaf nu in veel gevallen wel mogelijk.

 

Niet-woning objecten in combinatie met woning objecten:

Voorheen was het alleen mogelijk om een niet-woning te financieren in combinatie met aanliggend een woning. Vanaf heden hoeven deze twee niet meer aanpalend te zijn. Het is dus mogelijk een solitaire winkel "of bedrijfspand te financiering in combinatie met een verhuurde woning op een andere locatie. Het is daarbij wel nog steeds belangrijk dat de huurinkomsten uit het woondeel de rentelasten van de totale financiering (wonen plus niet-wonen) ruimschoots kunnen dragen. 

 

Kortlopende financieringsbehoefte:

Bent u op zoek naar een overbruggingsfinanciering voor een verbouwing, voor de handel of voor een ander doel? Dan is een kortlopende financiering wellicht een uitkomst. Er zijn meerdere alternatieve financieringspartijen die bereid zijn deze vraagstukken op te pakken. Let wel op: korte termijn financieringen zijn altijd wat duurder dan lange termijn financieringen.

 

Financiering Vastgoedportefeuille, financieringsvraagstukken > €1mio:

Voor financieringsvraagstukken boven de €1mio zijn steeds meer vastgoedbanken bereid te financieren. Er komt meer concurrentie op de markt, waardoor de rentepercentages voor dergelijke financieringsvraagstukken steeds aantrekkelijker worden.

 

Onze financiële business partner staat u vrijblijvend te woord over deze nieuwe mogelijkheden. Wij zijn u graag van dienst met het vinden van een passende (her)financiering.

 

Neem contact met ons op via 030-225.31.12 of info@beleggingspanden.nl voor meer informatie of laat uw gegevens achter via onze contactpagina.